Æg, Mandalaer, Tryllekunster og spøgelseshistorier


Image

Overskriften er meget sigende for vores dag i dag. Hvordan er en hjemmeskoledag? Tjaaa – det er jo forskelligt fra dag til dag. I går stod ungerne op kl. 8, spiste morgenmad, så lidt film, kom i tøjet – så tog vi ud og kiggede på et hus vi allerede havde set og tog tilbage igen. Da vi kom hjem var klokken 11 og vi “gik i gang” med vores hjemmeskole. Vi lavede trylletricks – det ene gik ud på at gætte hvad der stod på den modsatte side af terningen når man havde slået (summen giver altid 7), det andet fangede jeg ikke helt før her i morges – det havde Marcus vidst Lucas og Lucas havde vidst ikke fanget det helt (jeg fangede det her til morgen da Marcus viste det). Så tegnede vi slanger og talte om forskellen på en Anakonda og en kæmpepyton – og om kæmpepythoner mon kunne spise en hel elefant (som i den lille prins) eller om de nok mest spiste mindre dyr… Så smed i et råt æg i eddike og stillede til side, så vi kunne se resultatet senere. Vi malede med 4 forskellige slags usynligt blæk (juice, sukkervand, saltvand og mælk) for at se hvilen der var bedst – juice og mælk vandt klart, saltvand var absolut nr. sjok. Derefter spiste vi frokost og holdt siesta, efter siesta legede Lucas med drengene på vejen – til omkring kl. 20. Så spiste vi aftensmad og så lidt mere film.

I dag stod vi sent op, eller Lucas gjorde – jeg stod op 6.30, Mir kl. 8, Lucas først kl. 10. Kl. 11 var de ikke i tøjet endnu, så vi spiste “segundo” (second breakfast ville en hobit kalde det) i nattøj og tegnede i medens vi legede skovtur. Vi har så tjekket vores æg flere gange: Der er ikke nogen skal tilbage – kun hinden – og man kan se blommen flyde rundt derinde. Vi overvejer om vi skal lægge det i salt eller sukkervand for at trække vandet ud af det – via osmose – men det bliver ikke i dag. Vi har tegnet mandalaer og konstateret at det er hyggeligt og at man bliver dejlig rolig af det (altså hvis man ikke lige keder sig helt vildt meget og laver noget andet som Miriam gjorde). Vi har haft gæster til frokost og talt engelsk og spist fransk mad (Salade Nicoise og Beuf Bougignon) og så har vi fortalt spøgelseshistorier med slukket lys. Og nu holder vi siesta – solen skinner uden for, så jeg gætter på at der kommer et par drenge om en times tid og spørger om Lucas ikke kan lege – så der bliver også talt spansk i dag. Jamen dog som vi lærer 😉 og det helt uden undervisning.

Jeg tror mange forestiller sig en hjemmeskoledag som noget der foregår ved et bord, med bøger. Jeg ved at en af de ejendomsmæglere vi har sagde at vi måske havde brug for “en skolestue” når nu vi hjemmeunderviste. Jajo… altså – engang imellem kunne det være rart at have et krearum, hvor vi ikke skal fjerne alle vores ting når vi skal spise frokost. Men en skolestue… vi er jo kun 3 (nogen gange 4 eller 5 hvis nabodrengene er med eller Marcus deltager – i weekenden eller om aftenen).

Advertisements

4 thoughts on “Æg, Mandalaer, Tryllekunster og spøgelseshistorier

Add yours

 1. Øj hvor lyder det altså spændende! Jeg bliver helt misundelig over, at jeg ikke går i den skole! Og alligevel – jeg sidder lidt her på sidelinien og lærer en hel masse – både om hjemmeskoling, sovetider, livet og verden. Takket være dig/jer. Og det er jeg så glad og taknemmelig for.

  Nej, en skolestue med pulte og katheter (hvordan staver man mon til det??), har I nok ikke brug for. Men en stor tavle til at tegne på – med farvede tusser – var måske ikke så værst? Den ku også bruges til opslagstavle af sjove og spændende ting og tegninger.

  Jeg glæder mig til at opleve bare lidt hjemmeundervisning, når jeg kommer ned til jer igen. For I holder vel ikke juleferie hele tiden??

  Knus.

  1. Jamen tak 🙂
   Jeg tvivler på at der bliver ret meget decideret “skole” når I er her… med mindre vi har noget vi har lyst til at lave. Der er jo lidt pointen med “unschooling” – at man lærer i livet.

 2. De må da mangle at blive socialiseret, når de “kun” leger med drengene på vejen 😉

  Hvor dejligt at støde på en dansk hjemmeskole/unschooling-blog. Dem er der ikke så mange af.

  1. Ja det er frygteligt så dårligt de bliver socialiseret, det må være derofr vi har huset fuld af børn hver dag 😉

   Jeg tænker lidt at unschooling jo kunne ses som manglende opfyldning af undervisningspligten… så det gær jo lidt at det er svært at skrive en blog der decideret handler om unschooling i Danmark, med mindre den altså er anonym? Hernede tror jeg de lidt ligeglade med os, vi er jo udlændinge (til forskel fra i Danmark hvor alle ændringer i friskoleloven laves med udlændinge som undskyldning…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: