Hus 2


-eller hvori vi lærer hvordan der kan være en sammenhæng mellem en emhætte der ikke suger og en air-con der er brændt af.

Jo for det er der jo nemlig – det kan I jo nok forstå ikke?

Miguel har været her, sammen med sin ven David (som er opvokset i Australien og derfor taler flydende engelsk, godt for vores forståelse af problemerne). Miguel har været her i 3 dage og arbejdet. De kom med en air-con en sen aften og gik igen – ville kommet tilbage næste dag. Næste dag kom de, og gik så derefter igang med at hive loftet i mit ene badeværelse ned for de kunne ikke få den nye ind af det hul der var i loftet og installerede udendørsenheden på taget. De kiggede lidt på emhætten inden de gik og vi var egentlig enige om at det nok var motoren der vendte forkert. Ej – Miguel mente det var strømmen der kom forkert ind et sted (men er det ikke velselstrøm? Spurgte jeg Marcus, fik som bekendt en meget lav karakter i det der kredsløbsteori – jooo det mente han, men den kunne jo godt vende forker inde i maskinen…). Men så tog de røret op til aftrækket i loftet af og så kunne den godt suge … hmmm. Der sad et spjæld, det prøvede de at fjerne, det virkede ikke… hmmmm… gad vide hvor den går ud henne? Marcus foreslog kækt at det kunne være den slet ikke gik ud nogen vegne? Det mente Miguel ikke var så langt ude igen.

De undersøgte videre næste dag, og ejeren af huset ville komme og kigge på evt. løsninger. Han kom han lyttede, han var bekymret – han ville gerne have en eller anden forsikring af Miguel om at nu kom der ikke flere regninger på det her hus… han havde brugt over €1000 nu og det var ikke liiiige det han havde regnet med da vi flyttede ind (han er ikke en rig mand, men en alm. Spanier der har mistet mange penge i boligboblen). Jeg ved ikke hvilke forsikringer Miguel gav ham, men han fik lov til at undersøge emhætte fænomenet videre og ejeren kom ind til mig og spurgte om jeg var OK, det er jeg jo heldigvis – hvis jeg flyttede nu havde han spildt €1000 på et hus han bare gerne vil af med.

Miguel arbejder videre og i går eftermiddags får vi opklaret problemet: Aftrækket til emhætten går op på taget som den skal, oppe på taget sidder et lille tag hen over alle ventilationsrør etc.. Men – og det er et stort men – der er ingen ting der sikrer at det ikke kan regne ind fra siden af den her tagkonstruktion: Ingen skotter eller noget læ-agtigt. Og når det regner hernede så regner det altså skomagerdrenge! Og så står vandet ned i den her skakt hvor alle ventilationsrør kommer op og regnen gør skakten plaskvåd på indersiden – deraf fugt i Marcus kontor, og i skabet på repos på første sal, deraf den lille brand i air-con’en på første sal og deraf ingen aftræk til emhætte…

Hvorfor dog det kunne man så spørge sig selv? Jo fordi røret er lavet efter det for hånden værende rørs princip så det buer og bugter sig på vejen op imod taget – og deroppe et sted på vejen er der en lille “vandlås” og selv nu – hvor det nærmest ikke har regnet siden januar/februar sidste år (et par gange i november og én gang i januar) – står der vand i “vandlåsen” og hindrer aftræk på emhætten. Når jo – og på vejen fandt de så også lige ud af at aftrækket til badeværelset ligger ca. 10 cm fra det rør der skulle forbinde det med luften oppe på taget.Det fik de også fixet på vejen. Miguel er en god gut.

Naboernes løsning på det her problem er at de har en plastikkasse hen over den der tagting… ved ikke lige om jeg synes det er så skide smart, men det er jo ikke mit hus.

Advertisements

2 thoughts on “Hus 2

Add yours

  1. Fantastisk – vi sidder her og smiler lidt over den spanske opfindsomhed i rør konstruktioner 🙂

    Det er hyggeligt med dine beskrivelser.

    Knus
    D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: